image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

ΠΑΙΔΟ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Ορθοπεδική χειρουργική εξελίσσεται συνεχώς και αυτο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός οτι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση σε κάθε τομέα της,είτε αυτός ονομάζεται άνω ακρο είται κάτω ακρο ή σπονδυλική στήλη.

Δεν θα γινόταν απο αυτή την τάση να απουσιάζει η παιδιατρική ορθοπεδική χειρουργική(ή παιδο-ορθοπεδική),η οποία προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις στον ορθοπεδικό χειρουργό,ωστε να χειριστεί σωστά το κάθε περιστατικό και να μην υποπέσει στο σφάλμα της αντιμετώπισης ενός παιδιατρικού ορθοπεδικού περιστατικού ως αυτό ενός ‘’ενήλικα,απλά σε πιο μικρό μέγεθος’’,που δυστυχώς παρατηρείται συχνα.

Να υπενθυμίσουμε εδω ,πως είναι πάρα πολυ σημαντικό να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει ενα παιδί,όσον αφορά την ανάπτυξη του,την φυσιολογία και την λειτουργία των οστών του,καθώς και τις διαφορές που παρουσιάζονται κατά την επούλωση τους ύστερα απο ενα κάταγμα,σε σχέση με τον ενήλικα.

Δεν επιτρέπεται να κάνουμε το παραμικρό σφάλμα κατά την θεραπεία ,καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για την συνέχεια της ανάπτυξης και κατόπιν της ζωής του παιδιού.

Η παιδο-ορθοπεδική χειρουργική αφορά τις ηλικίες 0 μέχρι 16 συνήθως,οπότε και τερματίζεται η ανάπτυξη του σκελετού.